Intrebari si raspunsuri

Q?

Este mai bine sa avem doi fotografi la nunta?

A.

Doi fotografi sunt intotdeauna mai eficienti decat unul singur. Cadrele sunt mai diversificate, pozitiile pot fi mult mai complexe. Este important ca cei doi fotografi sa formeze o echipa, sa se completeze, sa se cunoasca si sa simta in principiu aceeasi emotie. Numai asa fotografiile vor fi deosebite iar povestea va fi completa.

Q?

Cerem sau nu varianta bruta a fotografiilor?

A.

Recomandarea mea ar fi sa lasati fotograful sa va dea varianta finala a fotografiilor. Cu siguranta fotografiile tehnic si artistic reusite le veti primi editate si prelucrate. Despre varianta bruta trebuie sa stiti ca este la o dimensiune foarte mare, intr-un format pe care numai anumite programe il pot accesa si prin urmare nu foloseste la nimic. Trecand peste aceste aspecte tehnice, varianta bruta poate contine si fotografii pe care editorul le-a facut numai pentru crearea unor anume tipuri de cadre si de aceea acestea sunt de obicei folosite numai de cel ce le-a realizat. Varianta bruta in cazuri speciale  poate fi predata beneficiarului daca aceasta a fost de comun acord stipulata in contract.

Q?

De ce sa alegi un fotograf profesionist pentru evenimentul tau?

A.

In primul rand avem de a face cu un eveniment considerat unic in viata. Nunta sau botezul sunt evenimente pe care cu siguranta le vom pastra in sufletele noastre tot restul vietii. Tocmai de aceea alegerea unui profesionist este oportuna avand in vederea capacitatea acestuia de a surprinde si imortaliza momente, sentimente si emotii. Este adevarat ca in ultima perioada aparatura din ce in ce mai accesibila, telefoanele mobile pot fi si ele folosite de catre apropiati pentru a surprinde momente importante dar in ceea ce priveste realizarea fotografiilor care ne vor surprinde si ne vor aduce peste ani in fata acele momente exact asa cum au fost, sunt fotografiile realizate de fotograful profesionist.

Q?

Cum alegem fotograful evenimentului nostru?

A.

Alegerea fotografului trebuie facuta cu mare atentie. Prima etapa este informarea din mai multe surse cum ar fi apropiati ce au avut de curand un eveniment, internet, targuri de specialitate. Dupa gasirea mai multor fotografi care ar putea fi alesi pentru eveniment, verificati disponibilitatea pentru data evenimentului vostru. Alegerea trebuie sa se bazeze si pe un studiu al portofoliului, al stilului de fotografie, al dorintelor voastre si nu in ultimul rand pe compatibilitatea si chimia dintre voi si fotograf. Acest ultim aspect il putem studia si analiza abia in momentul in care ne intalnim cu cel ce am dori sa ne fie fotograf al evenimentului.

Q?

Cat timp trebuie sa alocam sedintei foto speciale din ziua evenimentului?

A.

Pentru sedinta foto speciala din ziua nuntii, din experienta le cer clientilor mei sa facem in asa fel ca in desfasuratorul evenimentului sa includa doua ore pentru sedinta foto, acestea putand fi, in functie de ora de incepere a slujbei, inainte sau dupa cununia religioasa.

Q?

Cat dureaza editarea fotografiilor de la nunta?

A.

Termenul de livrare al fotografiilor editate precum si al albumului de nunta este de pana la 60 de zile lucratoare din momentul terminarii evenimentului efectiv.

Q?

Ce primim de la fotograf?

A.

In functie de pachetul foto ales puteti primi :

– Fotoografiile evenimentului pe suport digital personalizat

– Album/ Albume conform cu pachetul ales.

– Printuri de mici sau mari dimensiuni daca acestea au fost in prealabil stipulate in contract.

CELE MAI IMPORTANTE LUCRURI PE CARE LE VETI PRIMI SUNT AMINTIRILE